“Igra boja” Jadrana Mašine u Domu kulture u Ugljanu

“Igra boja” Jadrana Mašine u Domu kulture u Ugljanu

Samouki slikar iz Preka Jadran Mašina predstavit će najnovije radove na samostalnoj izložbi “Igra boja” u Domu kulture u Ugljanu u ponedjeljak, 31. srpnja u 21 sat.

Dosad je izlagao samostalno i na skupnim izložbama u Zagrebu, Zadru, Kninu, Preku, Crikvenici i Kukljici, a rado sudjeluje i na humanitarnim izložbama.

Noviji radovi apstrakcije su različitih motiva rađeni na platnu s akrilnim kitom.

Dok je plovio, slobodno vrijeme kratio je izradom maketa – leuta, gajeta, bracera, kaića… Ulazak u svijet slikarstva obilježio mu je potpuni realizam samostojećih maketa brodova i oživljavanje sjećanja iz najranijeg djetinjstva bezbrižno provedenog u Preku, čiji je ponosni mještanin i danas.

S vremenom istražuje druge smjerove u likovnoj umjetnosti te otkriva da mu pored maketa „leže“ i boje, kistovi te žice. Rezultat su radovi u kojima koristi kositrenu žicu, akrilni kit te akrilne boje, a motivi su većinom stare dalmatinske kuće, leuti, gajete…

Jadran Mašina rođen je 19. siječnja 1958. godine, pomorsku školu završio je u Zadru te je kao časnik palube plovio po brojnim morima svijeta.