Kali domaćin 2. Glazbeno književnog susreta “ŠtoKajČa”

Kali domaćin 2. Glazbeno književnog susreta “ŠtoKajČa”

U srijedu, 26. srpnja, u 20.30, u Narodnoj knjižnici Kali održat će se 2. Glazbeno književni susret “ŠtoKajČa”.

Na ovom književnom susretu okupit će se pjesnici i predstaviti svoj bogati stvaralački opus jezičnu raznolikost hrvatskoga narječja štokavice, kajkavice i čakavice kroz poeziju, kratke priče, proze i roman.

Sudionici programa su Iva Pejković, pjesnikinja, spisateljica i novinarka, Dragica Reinholz, autorica poezije i kratkih priča, Ines Kolega, nastavnica u Područnoj školi OŠ Valentina Klarina u Kalima, Željko Sutlović iz Ždrelca, pjesnik, skladatelj i tekstopisac dalmatinskih skladbi, a u glazbenom dijelu nastupit će Milo Škara iz Ždrelca, poznati zabavljač i kantautor.

Cilj Glazbeno književnog susreta “ŠtoKajČa” je promicanje hrvatskoga identiteta i prenošenja hrvatske jezične baštine – štokavice, kajkavice, čakavice. Usmjeren je i prema razvoju i unaprjeđenju nedovoljno razvijenih području kao što su otoci zadarskoga arhipelaga te u svrhu što bolje turističke razvijenosti i promocije otoka.

Organizator susreta “ŠtoKajČa” je Udruga Stihovi i Note, pokrovitelji programa TZ Općine Kali i Narodna knjižnica Kali, a sponzori Adriatic Propeleri, Slastičarnica Hajduk, Ciao Ciao Restoran-pizzeria Kukljica i Pizzeria spaghetaria Terazza.