Biciklistička avantura na otocima zadarskoga arhipelaga

Biciklistička avantura na otocima zadarskoga arhipelaga

Devet turističkih zajednica zadarskoga arhipelaga, koje su se udružile u cilju razvoja projekata na temu outdoor turizma, objavilo je novi promotivni destinacijski film s fokusom na biciklizam.

Zadarski arhipelag poznat je po svojoj prekrasnoj prirodi, netaknutim otocima, slikovitim mjestima, kristalno čistom moru i zapanjujućem krajoliku što ga čini idealnim za razvoj outdoor aktivnosti.

U tu svrhu promovirat će se tri ključne aktivnosti – biciklizam, pješačenje/trčanje i kajak. Osim snimanja promotivnog filma, otočne turističke zajednice rade i na razvoju biciklističkih staza na otocima te izradi informativnih bike karata koje će još više obogatiti i unaprijediti njihovu ponudu.

Biciklizam ima ključnu ulogu u razvoju turističkog proizvoda upravo na tom području jer pruža autentično iskustvo otoka i promovira održivi turizam. Budućim korisnicima dostupne su raznolike rute i tereni gdje mogu istraživati tradicionalna ribarska sela, slikovite otočke krajolike i uživati u prekrasnom pogledu na more i zalazak sunca.

– Smatramo da smo udruživanjem naših ureda postigli jedno zajedništvo, a s razvojem aktivnog turističkog proizvoda smo na pravom putu da promoviramo i zaštitimo naše otoke. Zadržali smo se na aktivnostima koje su održive i koje će još više istaknuti ono što imamo i zbog čega smo jedinstveni u svijetu, poručuju iz Zadarskog arhipelaga.

Destinacijski film naziva „Zadar Archipelago – Inviting Adventure” gledateljima prikazuje izvanserijsku ljepotu zadarskih otoka te ih odvodi na putovanje lokacijama koja su jedinstvena za zadarski akvatorij. Kroz niz kratkih, ali upečatljivih scena, film ističe raznolike krajolike otoka i sve mogućnosti bicikliranja.

S obzirom na to da se radi na razvoju triju proizvoda, trenutačno se snima još jedan film na temu pješačenja i trčanja, a dogodine je u planu snimanje materijala za kajak aktivnosti.

Svrha ovih filmova je predstaviti zadarski arhipelag kao destinaciju idealnu za outdoor entuzijaste.

Za video produkciju je bila zadužena nagrađivana tvrtka Level 52 iz Labina.

Projektno su udružene TZO Preko,  TZO Sali, TZO Kali, TZO Kukljica, TZO Tkon, TZO Pašman, TZM Božava, TZM Silba, TZ Grada Zadra (za otočna mjesta Brgulje, Ist, Mali Iž, Molat, Olib, Premuda, Rava, Zapuntel).