Područje TZO Preko u glavnu sezonu ušlo s boljim rezultatima nego prošle i 2019. godine

Područje TZO Preko u glavnu sezonu ušlo s boljim rezultatima nego prošle i 2019. godine

U prvih pola godine na području Općine Preko ostvareno je 7261 dolazak i 52.173 noćenja, što je u usporedbi s 2022. godinom dva posto više dolazaka i osam posto više noćenja, a u odnosu na 2019. godinu – 40% više u dolascima i noćenjima.

Ivan Košta, direktor TZO Preko, zadovoljan je ostvarenim rezultatima i očekuje da će takav trend ostati do kraja glavnog dijela ljetne sezone.

-U posezoni se nadamo još boljim rezultatima nego prošle godine jer je i predsezona ove godine bila bolja. U to doba godine rado nas posjećuju gosti koji provode aktivan odmor na otoku Ugljanu i razgledavaju nama obližnje nacionalne i parkove prirode i Zadar. A i nautičari u posezoni dosta borave na našem području, dodaje.

Što se tiče ovogodišnjeg lipnja, ostvareno je 4735 dolazaka, osam posto više nego lani u isto vrijeme, te 38.405 noćenja, što je jedan posto više u usporedbi s istim razdobljem lani

-Taj podatak govori nam da smo u lipnju imali kraće boravke gostiju, navodi Košta.

Ističe da su hoteli, kampovi i turistička naselja ostvarili oko 10 posto bolji rezultat u odnosu na privatni smještaj.

Prema nacionalnoj strukturi gostiju, prednjače Hrvati, Slovenci, Nijemci, Austrijanci, a slijede Poljaci, Slovaci, Česi, Bosanci, Mađari, Nizozemci, Britanci, Srbi, Talijani i Šveđani.