Bogat program na jubilarnim Danima maslina otoka Ugljana

Bogat program na jubilarnim Danima maslina otoka Ugljana

Deseti po redu Dani maslina otoka Ugljana održat će se u subotu, 17. lipnja, u mjestu Ugljan, u 18.30 sati.

Kao uvod u „vikend maslina“, u četvrtak, 15. lipnja, u Domu kulture Ugljan održat će se radionica izrade melema od otočnih biljaka maceriranih u maslinovom ulju. Radionica će započeti u 18 sati, a postupak izrade domaćeg melema vodit će Marija Grdaš.

Budući da je na radionici ograničen broj sudionika, potrebna je prijava sudjelovanja u TIC-u Ugljan, na mail info@ugljan.hr i na broj telefona 023 288 011.

U subotu, 17. lipnja, na rivi u središtu Ugljana održat će se ŠUG festival – sajam otočnih proizvoda na kojemu će nositelji oznake HOP i lokalni proizvođači predstaviti autohtone otočne proizvode: maslinovo ulje, likere i rakije, marmelade, proizvode od maslinovog drva, nakit, prirodne kozmetičke proizvode.

U 19 sati u Domu kulture Ugljan započet će vođena degustacija maslinovog ulja. Članovi Udruge Olea Zadar naučit će posjetitelje kako pravilno kušati maslinovo ulje i kako razlikovati kvalitetna od nekvalitetnih maslinovih ulja.

Posjetitelji će tijekom cijelog događanja imati priliku probati najbolja ulja ovogodišnjih Dana maslina otoka Ugljana, a oko 20.30 počet će  dodjela diploma i proglašenje pobjednika manifestacije.

Nakon službenog dijela, ostatak večeri je rezerviran za druženje uz pjesmu Udruge Điran i zadarskoga pjevača Marka Zekanovića. Za hranu će se pobrinuti Ribarski obrt Moćun iz Kali.