OtokBIZ organizira predavanje i radionicu „Sam svoj gazda – unatoč svemu i svima“

OtokBIZ organizira predavanje i radionicu „Sam svoj gazda – unatoč svemu i svima“

Projekt OtokBIZ, u svojoj prvoj fazi odnosi se na područje otoka Pašmana i svojim ciljevima usmjeren je na jačanje kapaciteta, osnaživanje i izgradnju zajednice poduzetnih žena. Projektom se, edukacijom, osnaživanjem i izgradnjom mreže podrške, želi afirmirati i potaknuti razvoj ženskog poduzetništva u lokalnom otočnom kontekstu te doprinijeti povoljnijem okruženju za njegov razvoj te većoj uključenosti i vidljivosti žena u poduzetničkom i općenito javnom životu lokalne zajednice.

U subotu, 29. travnja 2023., u OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima, kao jednu od projektnih aktivnosti, predavanje i radionicu pod nazivom „Sam svoj gazda – unatoč svemu i svima“ održat će Kristina Ercegović, EMBA.

Kristina je serijska poduzetnica, osnivačica i direktorica portala Žene i novac, poslovna savjetnica za male poduzetnike, autorica knjiga o poduzetništvu i predavačica na temu poduzetništva. Kroz predavanje „Sam svoj gazda – unatoč svemu i svima“ Kristina će podijeliti svoje dugogodišnje iskustvo u poslovnom i poduzetničkom svijetu, kako osmisliti i razviti vlastito poslovanje, ali i korisne životne savjete. U razgovoru s Kristinom, svoj poduzetnički razvoj opisat će Ana Matulić iz OPG-a Matulić – Pašman.

Udruga – partner u provedbi projekta OtokBIZ je Udruga Žene za otok koja od 2017. godine djeluje na području otoka Krka. Udruga se primarno bavi educiranjem i osnaživanjem žena kako bi se one što aktivnije uključile u javni život i poduzetništvo. Broji dvadesetak aktivnih članica, ali okuplja puno veći broj korisnica koje pohađaju njihove edukacije i druge programe udruge.

Udruga Žene za otok provodi mnoge projekte koji su prepoznati od strane otočnih lokalnih samouprava, posebice Grada Krka, zatim Primorsko-goranske županije, ali i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od kojih je najpoznatiji široj javnosti organizacija i održavanje konferencije „Island Bussines Women“ koja se održava od 2021. godine.

Članice udruge često sudjeluju na događanjima na temu ženskoga poduzetništva, odnosno na različitim okupljanjima (paneli, konferencije, meet-upovi), organiziraju predavanja i prezentiraju rad udruge.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u sklopu javnog poziva za prijavu projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnoga društva na otocima u 2022. godini.