Mlađi pioniri osvojili srebro na Cataleya kupu

Mlađi pioniri osvojili srebro na Cataleya kupu

Mlađi pioniri Svetog Mihovila osvojili su drugo mjesto na Cataleya kupu koji se protekli vikend održao u Zadru.

U generaciji U-13 turnir je okupio osam ekipa podijeljenih u dvije skupine. U grupnom dijelu natjecanja mladi otočani su odigrali tri utakmice. U prvoj utakmici susreli su se sa Hrvatskim dragovoljcem iz Zagreba i svladali ga 2-0, uz dva pogotka Rina Bacalje. U drugoj utakmici bolji je bio biogradski Primorac s 2-0, dok su u trećoj utakmici odigrali 0-0 s Pakoštanima što je bilo dovoljno za treće mjesto u skupini koje je vodilo u doigravanje.

Visokom pobjedom protiv Zare od 5-0 plasirali su se u polufinale, a strijelci su bili Lukačić (2), Jakov Pedišić, Jureško i Vitlov.

U polufinalu ih je čekao Inter iz Zaprešića, a regularni dio utakmice završio je bez pogodaka te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Do devete serije svi su bili uspješni, a onda je naš Luka Zelenčić obranio jedanaesterac i uveo Sveti Mihovil u veliko finale.

U finalu koje se igralo na zadarskim Stanovima čekao je Hrvatski dragovoljac koji je mladim otočanima uzvratio za poraz u skupini te su s konačnih 2-0 Zagrepčani zasluženo osvojili turnir.

Osvojeno drugo mjesto potvrda je kontinuirano dobrog rada škole nogometa NŠK Sv. Mihovila, a klub su na Cataleya kupu pod vodstvom trenera Šime Marune predstavljali Zelenčić, Bušljeta,Mišlov, F. Pedišić, Profaca, Mikela, Jureško, Jerolimov, Grdaš, Šokota, Kombura, Kralj, T. Kolega, I. Kolega, Glavačević, Stagličić, N. Vidov, K. Vidov, Bačić, Stipanov.

Osim njih, za Sv. Mihovil su nastupili dojučerašnji igrači Lukačić i Bacalja te J. Pedišić i Volarević koji su članovi Zadra.

– Svakom djetetu san je nastupati na turnirima. Prošao sam sve to u njihovoj dobi i znam koliko im to znači. Ovo je dobra generacija koja obožava nogomet i ovaj rezultat nije slučajan. Čestitam djeci na drugom mjestu za koje su oni najzaslužniji te njihovim roditeljima koji su cijelo vrijeme bili uz nas, poručio je zadovoljni trener Šime Maruna.