OŠ Valentina Klarina Preko i ove godine uključena u projekt “Zadar čita”

OŠ Valentina Klarina Preko i ove godine uključena u projekt “Zadar čita”

Gradska knjižnica Zadar i ove godine organizira manifestaciju „Zadar čita“, a tema ovogodišnjeg, petnaestog po redu događanja je smijeh.

Poticanje čitanja te promocija kulturnih događanja s ciljem popularizacije književnosti i stvaranja čitateljskih navika glavne su odlike ovog projekta.

Na poziv knjižnice, manifestaciji se kontinuirano priključuju i ustanove i udruge s lokalnog područja te zajedničkim doprinosom i aktivnostima širimo kulturu čitanja u zajednici.

To je pojam čije su asocijacije nebrojene, smijati se možemo glasno i potiho; veselo i podrugljivo; licem, usnama, očima. Smijeh prekida svaku neugodu, ne može se sakriti, univerzalan je i otkriva čovjekovu narav. Kao tema, zanimljiv je i u književnosti. Francuski književnik Victor Hugo kazao je da je smijeh sunce koje tjera zimu s ljudskog lica. A u želji da vedrina i optimizam nađu put u svemu što nas okružuje, Gradska knjižnica Zadar odabrala je baš tu temu.

„Zadar čita“ održava se od 20. do 25. ožujka, a i ove godine manifestaciji se pridružila Osnovna Valentina Klarina Preko. U srijedu, 22. ožujka održat će se radionice “Širim osmijeh oko sebe” i  “Dan u kojem se nisi nasmijao izgubljen je dan”, a u Područnom odjelu Poljana također radionica, uz čitanje književnih tekstova “Dva smijeha, tri smijeha, četiri smijeha…”.

U četvrtak, 23. ožujka, u OŠ Valentina Klarina Preko, održat će se radionica “S osmijehom u proljeće”.

Cijeli program manifestacije “Zadar čita” objavljen je na POVEZNICI.