Počinju elektronske prijave za upis u prvi razred osnovne škole

Počinju elektronske prijave za upis u prvi razred osnovne škole

U četvrtak, 2. ožujka, u Modulu e-upisi u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole.

Roditelji će preko POVEZNICE moći podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole, sve do 30. ožujka.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi, npr. izborne predmete, produženi boravak i sl. Također, ako imaju razloga za to, roditelji će moći podnijeti prijavu za upis u drugu školu.

Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama su otvorene od 15. veljače do 30. ožujka 2023. godine.

Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole, od 2. ožujka do 30. ožujka, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom na to da se u sustav/modul E-upisa u osnovne škole ulazi preko portala E-građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti najbližoj školi koja će prijavu za upis njihova djeteta obaviti umjesto njih.

Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničke preglede i laboratorijske pretrage potrebno je pratiti mrežne stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Ovaj se modul ove godine eksperimentalno uvodi isključivo u Zadarskoj županiji.

Fotografija unsplash.com