Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U Preko prvi put došao bibliokombi nabavljen u sklopu projekta “Uključi se knjigom”

Bibliokombi Gradske knjižnice Zadar, koji je nabavljen u sklopu projekta “Uključi se knjigom”, danas je prvi put posjetio područje Općine Preko, jednog od projektnih partnera.

Projekt “Uključi se knjigom” financira se iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna RH, a provodi uz tehničku podršku Agencije za razvoj Zadarske županije Zadra Nova.

Novi Mercedes Benz kombi Gradska knjižnica Zadar preuzela je prošli tjedan, a na prvi teren knjižnica na kotačima došla je u Preko, gdje su se proteklih godinu dana održale mnoge kreativne i socijalne radionice u sklopu projekta “Uključi se knjigom”.

Prva korisnica novoga bibliokombija bila je gospođa Nives Vodopija iz Poljane, koja se upisala u Gradsku knjižnicu Zadar i posudila knjige jer su joj one, kako je rekla, u dugim zimskim večerima, kad s TV-ekrana vrište samo politika i negativa, najbolji prijatelj.

-Iako po ocu potječem iz Poljane, na otok sam došla živjeti kad sam otišla u mirovinu, a u Zagreb odlazim samo kada moram. Ovdje uistinu uživam, a usluga posudbe knjiga u bibliokombiju ili bibliobusu dodatni je plus za sve koji žive na otoku ili razmišljaju o preseljenju s kopna na Ugljan, komentirala je gospođa Vodopija.

Bibliokombi će posjećivati stajališta projektnih partnera – Grad Nin, općine Preko, Poličnik, Galovac i Udrugu HVIDR-a Zadar, a sve s ciljem osnaživanja osoba s invaliditetom za socijalno uključivanje kroz kulturne sadržaje te razvijanja i unapređivanja sustava knjižnice na kotačima.