Maslinari, prijavite ulja na 10. Dane maslina otoka Ugljana!

Maslinari, prijavite ulja na 10. Dane maslina otoka Ugljana!

Organizatori 10. Dana maslina otoka Ugljana, koji će se u lipnju održati u mjestu Ugljan, pozivaju maslinare, ljubitelje maslina i maslinova ulja da prijave svoja ulja za ocjenjivanje.

-Dane maslina ove godine podižemo na razinu cijelog otoka u suradnji s TZ-ima Kali i Kukljica. U dvodnevnoj manifestaciju planiramo stručno predavanje, gastronomsku ponudu, sajam otočnih proizvoda te kao krunu svega natjecanje uz stručno ocjenjivanje. Raduje nas što se manifestacija širi na cijeli otok Ugljan te ćemo ovom prilikom imati za cilj predstaviti njegove maslinare i ulja koja su kvalitetna i u tome ne zaostaju za uljima nekih velikih brendiranih regija, otkriva direktor TZO Preko Ivan Košta.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinova ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđe). Boce se mogu unaprijed preuzeti u uredima turističkih zajednica otoka Ugljana (Preko, Ugljan, Kali i Kukljica).

Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga Olea Zadar – stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinova ulja.

Prvih 40 prijavljenih ulja oslobođeni su plaćanja participacije, a ostali prijavljeni plaćaju 20,00 eura po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize.

Tijekom manifestacije maslinari mogu sudjelovati na predavanju stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, u vođenoj stručnoj degustaciji maslinovih ulja, sajmu otočnih proizvoda te uživati u domaćim jelima.

Najboljim maslinarima dodijelit će se nagrade i priznanja.

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavljaju se u ured TZO Preko, TZO Kali, TZO Kukljica i TIC Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 1. ožujka 2023.

Svim natjecateljima organizatori žele uspjeh, a sve informacije mogu se dobiti u uredima:

Turistička zajednica Općine Preko
Magazin 8, 23273 Preko
023/286-108, info@preko.hr

Turističko informativni centar Ugljan
Š.K. Benje 17, 23275 Ugljan
023/288-011, info@ugljan.hr

Turistička zajednica Općine Kali
Sv. Lovre 2, 23272 Kali
023/282-406, info@kali.hr

Turistička zajednica Općine Kukljica
Kukljica II 24 (zgrada Općine), 23271 Kukljica
023/373-229, info@kukljica.hr