Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Jutro i danje svjetlo otkrili razmjere snažne eksplozije u Preku

Jutro i danje svjetlo otkrili su razmjere eksplozije koja je sinoć u Preku u Ulici Duga mocira gotovo do temelja uništila jednu kuću i većim dijelom još dvije.

U krugu od 150 metara oštećeno je još najmanje desetak kuća, a tragovi izbijenih prozora, vrata, cigle, komadi betona razbacani su po vrtovima i maslinicima jedne od najprometnijih ulica u Preku.

Navodno je riječ o eksploziji plinske boce, a što se točno zbilo, znat će se nakon očevida koji je počeo jutros u 10 sati.

Vlasnik kuće u kojoj se dogodila eksplozija s opeklinama je završio u Općoj bolnici Zadar. Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske, potvrdila nam je da je 75-godišnji muškarac teže ozlijeđen.

-Riječ je zapravo o tri kuće u nizu, a ova u sredini u kojoj se dogodila eksplozija potpuno je uništena. Druga također ima velika oštećenja, ali najvažnije je da nitko od susjeda ili slučajnih prolaznika nije ozlijeđen. Zapravo je to pravo čudo, komentirao je načelnik Općine Preko Jure Brižić, koji je sinoć odmah došao na mjesto nesreće i jutros pomaže u organizaciji raščišćavanja okolnih ulica i parcela.

Podsjetimo, eksplozija u središtu Preka dogodila se u subotu u 18.39, čula se u okolnim mjestima na otoku i u središtu Zadra.