Općini Preko odobreno 637.437 kuna za gradnju višenamjenskog igrališta u Sutomišćici

Općini Preko odobreno 637.437 kuna za gradnju višenamjenskog igrališta u Sutomišćici

Općini Preko odobreno je 637.437,50 kuna za projekt „Morska avantura“ – Izgradnja i opremanje višenamjenskog igrališta u Sutomišćici.

Riječ je o projektu gradnje i opremanja višenamjenskog igrališta s elementima maritimne tematike koja će se odraziti na odabir opreme montažnih igrala u svrhu promocije kulturno-maritimne baštine.

Višenamjensko igralište gradit će se na lokaciji sadašnjeg dječjeg igrališta, a bit će opremljeno sljedećim spravama: kombinirana penjalica, stijena za penjanje, penjalica s dvostrukim užetom, stepenice za ravnotežu, opružne njihalice, dvostruka ljuljačka, tobogan, dvostruke opružne njihalice, zid za vježbanje, klackalica, antistres gumena podloga. Također, postavit će se klupe i koševi za otpatke te edukativne table sa sadržajem očuvanja maritimne baštine.

Cilj projekta “Morska avantura” je uvođenjem novih društvenih i turističkih sadržaja i povećavanje prepoznatljivost Sutomišćice te cijele Općine Preko kao ribarstvenog područja s tisućljetnom maritimnom tradicijom.

Svrha projekta je promocija i valorizacija ribarstva i ribarstvenog područja Općine Preko te produljenje turističke sezone uvođenjem novog turističkog sadržaja te društvenog prostora s elementima maritimne tematike.

Ovim projektom kreirat će se novi društveni sadržaj za mlade i obitelji, a dodatno će pridonijeti kako društvenom tako i cjelokupnom razvoju Općine Preko te doprinijeti jačanju prepoznatljivosti LAGUR područja.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, unutar Mjere 2. “Ulaganja u valorizaciju i promociju ribarske i maritimne baštine” iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. LAGUR Plodovi mora.