Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Sentimentalan pogled na više od 70 godina života Doma kulture Ugljan

Četiri foto-kolaža, 20 crno-bijelih fotografija te više od 130 fotografija i razglednica izloženih pod zajedničkim naslovom ”Dom kroz slike prošlosti” i posvećenih novouređenom Domu kulture u Ugljanu.

A sve njih prikupili su i poseban program osmislili vrijedni članovi Udruge Điran, koji su u nedjelju poslijepodne na otvorenju izložbe okupili brojne Ugljance i prijatelje iz drugih mjesta.

-Riječ je o 70-ak godina života Doma kulture u Ugljanu s kojim su stasale i rasle mnoge generacije Ugljanaca. Ovo je jedan sentimentalan pogled na te burne godine i desetljeća. Sada kada je dom obnovljen i uređen, mislili smo da bi bilo dobro mlade podsjetiti na to što nam je značio u vremenima kad nije bilo društvenih mreža, kompjutora, televizora, govori predsjednica Udruge Điran Ingrid Vukich.

Povratak u prošlost i bezbrižnu mladost možda je najbolje opisao Dalibor Bore Mrva: “Ovo je mjesto oduvijek bilo središte zbivanja u kojem su se održavale brojne manifestacije, pjevalo se i plesalo, slavilo, ali i tugovalo”.

A pjevalo se i dok se dom gradio, pjevalo se svih sedamdeset i više godina njegova postojanja, a pjevat će se, obećali su svi, i ubuduće.

-Jer ako se nećemo ovdje okupljati, dom će ostati samo građevina. A ovaj dom smo svi mi! I zato hvala svima na lijepim riječima. Hvala Općini Preko što je obnovila i uredila naš dom. Hvala svima na ustupljenim fotografijama, kazala je Ingrid Vukić.

U programu otvorenja izložbe, koji je vodila Nenada Tomić, sudjelovali su načelnik Općine Preko Jure Brižić, Rajka Vidaković, Davor Vidaković, Basket klapa otoka Ugljana i Udruga Điran.

Izložba fotografija ”Dom kroz slike prošlosti” može se razgledati svake nedjelje između 17 i 18 sati.