Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Camping Ugljan Resort turistički rekorder na cijelom otoku

Dodjelom nagrada i priznanja najuspješnijim iznajmljivačima te svima koji su pridonijeli uspješnoj sezoni, u Ugljanu je u četvrtak navečer održana 21. po redu manifestacija „Ugljan u cvijeću“.

Zamišljena kao akcija u kojoj se biraju najljepši vrtovi i okućnice mjesta Ugljan na kraju turističke sezone te kao posljednja manifestacija u sklopu ŠUG-a (Šetemona Ugljonskih Guštov), „Ugljan u cvijeću“ svojevrstan je pozdrav ljetu i pečat jedne uspješne sezone.

A da je sezona 2022. bila iznimno uspješna, govore i brojke – više 16.000 dolazaka i 166.000 noćenja u prvih osam mjeseci ove godine, čime je područje mjesta Ugljan oborilo sve dosadašnje rekorde.

-Usporedbe radi, riječ je o povećanju od 29 posto u dolascima te 22 posto u noćenjima u odnosu na predkoronsku 2019. godinu, a Camping Ugljan Resort s više od 4200 dolazaka i uskoro 30.000 noćenja  – najbolji je turistički objekt ne samo u mjestu Ugljan nego i na cijelom otoku, naglasila je voditeljica Turističko-informativnog centra Ugljan TZO Preko Marina Belić Telac.

Među više od 170 malih, privatnih iznajmljivača u domaćinstvu na području mjesta Ugljan, najbolje rezultate sa 193 dolaska i 1665 noćenja u cijeloj Općini Preko ostvario je Stjepan Juretić.

Priznanja „Ugljan u cvijeću“ dodjeljuju se u kategorijama najljepša terasa ugostiteljskog objekta, najljepši vrt i okućnica kuće za odmor,  najljepši vrt i okućnica domaćeg stanovništva te posebna priznanja za doprinos razvoju i unapređenju turizma, kojima su nagrađeni Camping Ugljan Resort i Stjepan Juretić.

Posebna priznanja za doprinos razvoju i unapređenju turizma dobili su i Božica Boška Kliman za jedan od najdugovječnijih projekata „Svako misto svoju klupu ima“, u sklopu kojega je u osam godina svaki ugljanski zaseok dobio jedinstvenu mozaik-klupu i turističku atrakciju.

Priznanja za očuvanje povijesti mjesta Ugljan i aktivno sudjelovanje u pripremi i postavljanju izložbe starih fotografija i razglednica mjesta Ugljan u Galeriji Baul dobili su Sjajna Koubek, Dalibor Bore Mrva, Damir Martinov, Emilio Crnošija i Slavko Belić.

U kategoriji najljepša terasa ugostiteljskog objekta nagradu i priznanje za najljepšu terasu ugostiteljskog objekta mjesta Ugljan osvojio je  Bistro Trapula, u kategoriji najljepši vrt i okućnica kuće za odmor priznanja i nagrade pripali su Snježani i Stjepanu Sajkoviću, Ivani i  Krešu Bertolu te Dragici Matjačić.

U kategoriji najljepši vrt i okućnica domaćeg stanovništva nagrađeni su Nenada Tomić, Martina Grbas i Đenka Vučina.

Priznanja nagrađenima uručio je načelnik Općine Preko Jure Brižić, a direktor TZO Preko Ivan Košta čestitao je svima koji su pridonijeli postizanju odličnih turističkih rezultata istaknuvši kako se još jednom pokazao da su ključ uspjeha u turizmu pojedinci koji djeluju u sinergiji s cijelom zajednicom.

Dodjela priznanja održala se u Konobi Ugljan, u programu je sudjelovala Udruga Điran, a vlasnici nagrađenih vrtova i okućnica dobili su  poklon-bon za robu iz vrtnog programa u trgovini Bure d.o.o. u skladištu koji mogu iskoristiti do kraja ljeta sljedeće godine.

U fotogaleriji Maje Dešpoja pogledajte nagrađene vrtove i okućnice u akciji “Ugljan u cvijeću”.