Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U OŠ Valentina Klarina 292 učenika, od čega 30 prvašića

Točno u 8.15 školsko je zvono označilo početak nove obrazovne godine za 292 učenika u Osnovnoj školi Valentina Klarina Preko.

U prve razrede upisano ih je ukupno 30, najviše u Kalima – devetero, sedmero u Preku, šestero u Ugljanu, po troje u Kukljici i područnoj školi Poljana/Sutomišćica i dvoje u Lukoranu.

-Lani je osmaša bilo 45, što znači da je 15 učenika manje u odnosu na prošlu školsku godinu, kada ih je bilo 307. Nažalost, prvi put smo pali ispod 300 učenika, ali kako taj broj varira iz godine u godinu, mislim da se ne može govoriti o negativnom trendu. Već se dogodine sve može promijeniti, komentira ravnatelj škole Kristijan Smud, koji je u predvorju škole s učiteljicom Margaretom Jurina i petašima dobrodošlicu  poželio učenicima prvog razreda i njihovim roditeljima.

Školska godina počela je bez ikakvih epidemioloških mjera i nastava će se za sve razrede napokon odvijati u jednoj smjeni, od 8.15 do 13.20, kada po djecu dolazi školski autobus.

-I sportska dvorana je obnovljena, spremna i za naše učenike i za klubove tako da smo se nakon dvije godine vratili u normalu. Opremljeni smo i tehnički i kadrovski, sve ide normalno, a osmero asistenata u nastavi financira Zadarska županija, navodi i apelira na vozače da na križanju ispod škole prilagode brzinu i poštuju ograničenja jer mnoga djeca iz Preka sama dolaze ili odlaze iz škole.