Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Monodrama “Govorite li hrvatski?” pred punim gledalištem u Malom Lukoranu

Monodrama “Govorite li hrvatski?”, jedna od najdugovječnijih predstava u hrvatskom kazalištu, napunila je u petak navečer novootkrivenu pozornicu u Parku Petra Preradovića u Malom Lukoranu.

Riječ je o antologijskoj predstavi koja koja je prvi put izvedena 11. veljače 1994. godine i do danas je odigrana oko 700 puta u više od 55 zemalja svijeta.

Tekstove Baščanske ploče i Šibenske molitve, Marin Držić, Tin Ujević, Ivo Vojnović, Marko Marulić, A. B. Šimić, August Šenoa, Gustav Matoš, Josip Pupačić, Viktor Vida, Jure Franičević Pločar, Slavko Mihalić… samo su neki od hrvatskih autora čiju poeziju i prozu, na svim hrvatskim dijalektima, govori Joško Ševo, kazališni i filmski glumac te profesor glume na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti.

Iako je riječ o monodrami, zasigurno najzahtjevnijoj glumačkoj formi, u predstavi se pojavljuju i članovi Teatra Kuntrata iz Svetog Filipa i Jakova – Zvonimir Sutlović, Korina Đinđić, Glorija Baus, Darija Juričić i Vanda Husu. Kako je naglasio voditelj Tatra Kuntrata Mirko Đinđić, u monodrami “Govorite li hrvatski?” nastupaju kao “prateći vokali” kad god Joško Ševo gostuje na području Zadarske županije.

Gostovanje je organizirala Turistička zajednica Općine Preko.