Dječja glumačka radionica priprema predstavu “Ča smo bez prijateljov?!”

Dječja glumačka radionica priprema predstavu “Ča smo bez prijateljov?!”

Petu godinu zaredom, u Domu na žalu u Preku održava se glumačka radionica za djecu koju vodi zadarska dramska umjetnica Gabrijela Meštrović Maštruko, glumica Kazališta lutaka Zadar.

Kruna svake radionice, koju podjednako očekuju i djeca i roditelji, je predstava koju pripremaju dva tjedna. I ovoga puta riječ je o autorskom tekstu Gabrijele Meštrović Maštruko, koji se na probama brusi, dorađuje, mijenja…. a posvećen je prijateljstvu.

-Radimo na novoj predstavi koju smo nazvali “Ča smo bez prijateljov?!”, djeca su maksimalno posvećena i izvlače iz sebe nevjerojatan glumački talent. U predstavi je glavni lik djevojčica Franka, koja uz pomoć svojih prijatelja uspije ispraviti jedinicu iz matematike i ostvariti san, – isplivati maraton Preko – Zadar, otkriva teta Gabi, kako je svi redom zovu, kojoj ove godine u radu pomaže Kasandra Mikačić.

U predstavi glume Minja Mazić, Franka Pavlović, Emanuel Košta, Idora Banek, Neo Bandić, Mateo Košta, Filip Konfic, Petar Konfic, Nikola Konfic, Ramona Franov, Marcela Dorkin i Bernarda Vulić.

Voditeljica radionice zahvaljuje ponajprije djeci, POU Dom na Žalu, Općini Preko i TZO Preko, a posebno Luki Košti koji se, osim što brine o tonu i svjetlu, ove godine vrlo vješto snašao i u glumačkim vodama.

Predstava će se održati u nedjelju, 14. kolovoza, u 20.30 sati u Jardinu obitelji Mašina u Preku.