“Stonoga Goga” gostuje ovaj tjedan u Kalima, Preku i Ugljanu

“Stonoga Goga” gostuje ovaj tjedan u Kalima, Preku i Ugljanu

Lutkarski mjuzikl “Stonoga Goga”, namijenjen djeci od 3 do 10 godina, gostovat će ovaj tjedan u Kalima, Preku i Ugljanu.

U Kalima – 10. kolovoza u 19.30 na Mulu, na srednjoj rivi, u Preku – 11. kolovoza u 20.30 sati na Mulu i u Ugljanu – 12. kolovoza u 20 sati ispred Doma kulture.

Tekst „Stonoga Goga“, nagrađen na 9. izdanju festivala Mali Marulić (2016.), govori o modnoj ovisnici Gogi koja za svaku nogu bira drukčiju cipelu. Uživa u japankama, štiklama, čizmama i šlapama sve dok je susret s jednom gladnom pticom ne opameti. Cipele su razbacane po cijeloj šumi, a Goga je na sto muka! U napetoj potrazi za svojim blagom, ona shvaća da su prijatelji, pomaganje i empatija vrjedniji od svake cipele.

Glumci Teatra Poco Loco izvode ovu poučnu priču uz puno glazbe (pjevajući i svirajući uživo), a dojam upotpunjuje bogato ilustrirana scenografija koja gledatelje vodi u najtajnije dijelove šume. Na 1. međunarodnom lutkarskom kazalištu u Karlovcu 2022. (InPuT Festival) predstava je nagrađena za najbolju ukupnu likovnost predstave.

Izvođači su Zrinka Kušević, Maja Katić i Filip Sever, redateljica Renata Carola Gatica, a autorica teksta Andrijana Grgičević.