Ugljan: U Galeriji Baul izlaže slikarica Ines Rebac Knezović

Ugljan: U Galeriji Baul izlaže slikarica Ines Rebac Knezović

U Galeriji Baul u Ugljanu, u organizaciji TZ mjesta Ugljan, u nedjelju, 31. srpnja u 20.30 sati svečano će biti otvorena izložba slika slikarice Ines Rebac Knezović  “Crta i krug”.

Ines Rebac Knezović rođena je u Rijeci, gdje je diplomirala likovnu kulturu na Pedagoškom fakultetu 1991., a 2002. godine diplomirala je slikarstvo na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu, u klasi prof. Giuseppea Maraniella.

Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu, a samostalne izložbe održala je u
Rijeci, Zagrebu, Milanu, Đakovu, Kutini, Ugljanu, Preku… Živi u Đakovu, a ljeti na Ugljanu. Osim
slikarstvom, svestrano se bavi gotovo svim vrstama likovne umjetnosti te poučava mlade generacije u OŠ J. A. Ćolnića u Đakovu.

“Umjetnost je avantura koju započinjem sa svakom novom slikom. Koristim tehnike koje me moraju iznenaditi i dovesti u pitanje sve što znam o bojama, slikarstvu, kiparstvu… Izazivam trenutak u kojem se oslobađaju instinkti spašavanja. Želim da moje slike izražavaju neprestanu borbu i pomirbu čovjeka i prirode. U toj avanturi, često biram brodove za suučesnike. Za njih me vežu djetinje uspomene koje me oslobađaju. Uglavnom koristim slojevite tehnike, zbog toga ponekad godinama radim na jednoj slici…”, napisala je sama o svome radu.

Izložba se može razgledati do 20. kolovoza, utorkom i četvrtkom od 20.30 do 22 sata te ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 19 do 22 sata.