Vode ima dovoljno, ali problem su ilegalni priključci na hidrante

Vode ima dovoljno, ali problem su ilegalni priključci na hidrante

U gradskoj upravi Grada Zadra održan je radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina Zadarske županije s vodoopskrbnog područja Vodovoda Zadar, a nazočili su mu i načelnik PU zadarske Anton Dražina, zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša i direktor Vodovoda Zadra Tomislav Matek.

Tema sastanaka bila je vezana uz aktualne probleme s vodoopskrbom pojedinih naselja i domaćinstva, a s naglaskom na područja visokih zona u Zadru koji posljednjih tjedana imaju učestalih problema s nestašicom vode ili niskim tlakom u vodoopskrbnom sustavu.

Na sastanku je zaključeno kako su količine vode kojom raspolaže Vodovod Zadar dostatne za aktualne potrebe, ali do problema u vodoopskrbi dolazi zbog rušenja tlakova u sustavu.

Razlog tome su, istaknuto je, ilegalni priključci, krađe vode s hidranata, a dijelom i gubitak vode u samom sustavu.

Zbog krađe vode policija obrađuje više slučajeva, a kako bi se to ubuduće zaustavilo, svi sudionici sastanka usuglasili su se u odluci da svatko na području svoje jedinice lokalne samouprave pojača nadzor i kontrolu.

Također, sa sastanka je upućen i poziv građanima da sve radnje vezane uz nezakonito priključenje na vodoopskrbni sustav i krađe s hidranata s punim povjerenjem prijave Vodovodu Zadar ili Policijskoj upravi Zadar.