Druga sezonska adulticidna dezinsekcija letećih insekata

Druga sezonska adulticidna dezinsekcija letećih insekata

U noći sa 25. na 26. srpnja (ponedjeljak/utorak), zbog iznimno povoljnih uvjeta za razmnožavanje letećih insekata u ovo doba godine, na području Općine Preko provodit će se preventivne mjere adulticidne dezinsekcije (suzbijanje letećih insekata ).

Mjere adulticidne dezinsekcije će se provoditi prizemnom ULV metodom hladnog zamagljivanja s vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

Kako bi se zadane mjere provele uspješno, potrebna je suradnja svih mještana Općine Preko, koji bi se trebali pridržavati sljedećih uputa:

– odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta
– obavijestiti pčelare o provođenju adulticidne dezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže pčele zatvorene u košnicama)
– u terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje se pojačan oprez u prometu

Za provedbu radova koristit će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj.

Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilnima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije, i deratizacije za područje Općine Preko u 2022. godini.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, akcija se prebacuje za sljedeći povoljan termin.

Fotografija stampar.hr