Ugljan: A.K.A. Crescendo izvodi a cappella obrade poznatih pjesama

Ugljan: A.K.A. Crescendo izvodi a cappella obrade poznatih pjesama

U organizaciji Turističke zajednice mjesta Ugljan, u četvrtak, 21. srpnja održat će se drugi dio Glazbenih večeri u Samostanu sv. Jeronima u Ugljanu.

Nastupit će A.K.A. Crescendo iz Zadra, hrvatska suvremena a cappella skupina, osnovana u proljeće 2013. godine. Njihove a cappella obrade obuhvaćaju širok spektar glazbenih žanrova, od tradicionalnih do popularnih pjesama te su uvijek spremni na nove glazbene izazove. U devet godina postojanja nastupili su na mnogim događanjima i manifestacijama diljem Europe, Sjeverne Amerike te Lijepe Naše.

U 2016. godini ova se sveučilišna a cappella skupina natjecala u Supertalentu Nove TV. U audicijskoj emisiji osvojili su zlatnu ulaznicu (Golden Buzzer) koju im je dodijelila hrvatska operna diva i članica žirija Martina Tomčić. Uspješno su prošli i sljedeću stepenicu tog natjecanja te su u polufinalu prema glasovima publike zauzeli drugo mjesto i tako sebi osigurali mjesto u velikom finalu Supertalenta.

Te godine osvojili su Nagradu grada Zadra, a sljedeće, 2017., Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zadru za izvanredne doprinose u kulturi i izvannastavne aktivnosti. U srpnju te godine sudjelovali su na svom prvom a cappella natjecanju u Grazu – Vokat.total te osvojili brončanu diplomu u pop kategoriji. Nakon Graza, na najvećem svjetskom a cappella natjecanju The Open ušli su u polufinale između 72 a cappella grupe iz cijelog svijeta.

Godine 2019. bili su pozvani a jedno od najcjenjenijih a cappella događaju u svijetu – Total Vocal u organizaciji DINYC te nastupiti na daskama poznatog Carnegie Halla u New York Cityju. Nedugo nakon toga uslijedio je poziv na svjetsko a cappella natjecanje u Moskvi, gdje su se plasirali kao peta od 169 a cappella skupina iz cijelog svijeta. Te godine osvojili su i nagradu Zadarske županije.

Ove godine prijavljuju se na europsko a cappella natjecanje Solevoci u Italiji.

Koncert u Samostanu sv. Jeronima u Ugljanu počinje u 21 sat, ulaz je besplatan, a budući da je broj mjesta ograničen – ulaznice se mogu preuzeti u uredu TZM Ugljan.