U POU Dom na žalu izložba slika Zadranina Gorana Pahljine

U POU Dom na žalu izložba slika Zadranina Gorana Pahljine

U petak, 15. srpnja 2022. godine u 10 sati, u POU Dom na žalu u Preku, otvorit će se Izložba slika Gorana Pahljine i rukotvorina nastalih na kreativnim radionicama radne terapije u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan.

Goran Pahljina rođen je 1960. godine u Zadru. Slikarstvom se aktivno bavi od svoje 15. godine. Slika različite motive, ali najveći interes i pažnju posvećuje pejzažu, a od tehnika mu je najdraže ulje na platnu.

Posljednjih desetljeća u sklopu radne terapije u PB Ugljan, osim treninga životnih i socijalnih vještina uključuju se i umjetnički vidovi terapija poput likovne i glazbene terapije, književnih i scenskih radionica i sl.

Umjetničkim i kreativnim aktivnostima pojedincu se nastoji pomoći poboljšati kvaliteta života u specifičnim okolnostima. U Odsjeku radno okupacijske terapije u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan upravo je naglasak na art terapiji za poticanje razvoja kreativnih sposobnosti, osvještavanje identiteta i omogućavanje umjetničkog izraza kao instrument komunikacije i integracije te stvaranje iskrenog odnosa između terapeuta i pacijenta.

Goran Pahljina svoju je kreativnost pokazao kroz likovno izražavanje, a terapijsko sredstvo slikanja u Goranovim je rukama postala umjetnost. Njegova interpretacija motiva prirode pruža nam uvid u njegov doživljaj svijeta koji je, ako pitate voditelje radionice, svakako vrijedan pažnje.