Mularija ponovno napunila moli kantunić voroškoga dvora

Mularija ponovno napunila moli kantunić voroškoga dvora

Još jednom je dvor ispred kuće Marije i Ive Šoša bio pretijesan za publiku koja je ispo’ volta došla uživati u 7. Dječjoj večeri u Vorošu.

Zapravo u petoj, šestoj i sedmoj, jer se zbog epidemije izazvane koronavirusom dvije godine večer pjesme, plesa, glazbe i glume priješke djece i njihovih prijatelja iz Lukorana, Ugljana, Kali, Pašmana, Zadra i Zagreba nije održala. Zanimanje je i zbog toga bilo veće nego inače, a dvor ispunjen do posljednjega mjesta.

Uz aplauze i glasno odobravanje iz publike, djeca su izvela 27 raznovrsnih točaka, od tekstova Priješke Ivane Škrokov, koji su se kao lajtmotiv provlačili cijelu večer, preko obrade narodnih klapskih napjeva, tradicionalnog  gospela, do Mozarta, Beethovena, Haydna, V. Berse do Boba Marleyja.

Ako zanemarimo male nespretnosti, jer tremu je teško obuzdati, bila je to još jedna večer malih, dječjih bravura koja je itekako nedostajala u protekle dvije godine.

Dječju večer u Vorošu organizirala je kao i dosad Marina Višić uz pomoć profesorica Glazbene škole Blagoja
Berse u Zadru – Dijani Penezić, Ani Mihovilović, Nadi Smoljan, Bernardi Klarin i profesoru Draženu Habušu.

U organizaciji su pomogli i Općina Preko, TZO Preko, Luka Košta, koji je bio zadužen za rasvjetu i ton, Ana Jakić Smud te učiteljica Lidija Lončar.

Program su vodili Kiara Dunatov i Niko Višić, a sudjelovali: Leona Longin, Jerko Hrabrov,  Klapa Baliniera, Rita Gregov,  Lovre Markulin, Petra Kolega,  Maja Batistić, Paola Lukin, Zara Gobin, Klara Mijolović, Tea Sandalić, Noemi Mazić, Leni Rančić, Maša Mazić,  Kiara Vitlov, Adrian Mitrović, Robi Sandalić, Luka Šoša, Ivan Emanuel Brković,  Martin Mijolović , Dramska radionica Donatolina iz Zadra i Ema Hrabrov.

Kako je bilo i tko je sve nastupio, pogledajte u FOTOGALERIJI