Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Općini Preko odobreno je 330.000 kuna za gradnju Društvenog doma u Lukoranu – faza I

Prema odluci Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Općini Preko odobreno je 330.000 kuna za gradnju Društvenog doma u Lukoranu – faza I.

Riječ je o Javnom pozivu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU raspisanom u sklopu Programa razvoja otoka u 2022. godini. Sredinom svibnja odabrani su najbolji projekti, a ugovor o dodjeli 330.000 kuna jučer su u vijećnici Općine Preko potpisali državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić i načelnik Općine Preko Jure Brižić.

-Državnom tajniku Šimi Erliću predstavili smo projekt za koji smo sada dobili novac, odveli ga u Lukoran, gdje će se graditi novi dom, a bilo je riječi i o ostalim projektima koji su u pripremi na cijelom području naše općine,  komentirao je općinski načelnik Brižić.

Podsjetimo, Općina Preko i tvrtka Bure d.o.o. potpisale su ugovor o javno-privatnom partnerstvu na temelju kojega će se u Lukoranu graditi zgrada u kojoj će biti društveni dom s multimedijalnom dvoranom i pratećim prostorima, liječnička ordinacija te trgovina mješovite robe.

Društveni dom, trgovina i ambulanta već su godinama bolna točka Lukorana, a ovim projektom, ističe načelnik Brižić, riješit će se taj problem, a Lukoranci dobiti sadržaje i usluge potrebne za normalno funkcioniranje svakodnevnog života.