Nogometaši Svetog Mihovila ispunili cilj: I dogodine u prvoj ligi

Nogometaši Svetog Mihovila ispunili cilj: I dogodine u prvoj ligi

Seniori Svetog Mihovila uspješno su završili ovosezonsko natjecanje u 1. Županijskoj nogometnoj ligi.

Nakon što su prošle sezone kroz kvalifikacije izborili povratak u elitni rang županijskog nogometa, ove sezone ciljevi su bili stabilizacija momčadi i ostanak u društvu najboljih.

Sve što je zamišljeno to je i ostvareno, iako su rezultati u nekim utakmicama mogli biti puno bolji s obzirom na prikazanu igru. Na kraju su sezonu završili na 13. mjestu ispred Arbanasa koji ispadaju u niži rang.

– S obzirom da smo ostanak osigurali nekoliko kola prije kraja prvenstva moramo biti zadovoljni ostvarenim. No, ova ekipa igrača ima kvalitetu za puno više, ali neigranje na našem igralištu zbog nedovoljnih dimenzija i nastupanje u različitom sastavu gotovo svaku utakmicu zbog fakultetskih i radnih obveza igrača na kraju je ovo realan rezultat. Za nešto više moramo što prije izgraditi novo igralište i igračima nadoknaditi troškove prijevoza, jer sve troškove snose sami – istaknuo je sportski direktor kluba Damir Korenov koji dodaje da posebno veseli činjenica da je dosta kadeta zaigralo u seniorskoj momčadi i neki od njih su pokazali da se u budućnosti može na njih ozbiljno računati.

Sada slijedi odmor do polovice kolovoza kada će početi pripreme za sljedeću sezonu. Do onda igrači će formu održavati igranje na ljetnim malonogometnim turnirima.

 

Seniori Svetog Mihovila u sezoni 2021/2022.:

Vratari: Ivan Vlakić, Roberto Fantov, Mate Magić, Roko Gobin

Igrači: Šime Maruna, Filip Vojvodić, Matej Pedišić, Domagoj Pedišić, Zvonimir Žuža, Ante Toni Ramov, Marin Tomić, Toni Gržanov, Marko Kolega, Šime Sikirić, Ivano Longin, Roko Boško, Leon Cukar, Niko Vidov, Zvonimir Ivuša, Luka Masar, Deni Kolega, Marki Gobin, Karlo Kurtin, Josip Zelenčić, Mate Dundov, Roko Dešpoja, Mauricio Lucin, Ivica Grubač, Nikola Rančić, Leo Kapović, Frane Vidov, Marko Stevanović, Mate Ortulan i Josip Vučenović.