Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Završna izložba Male sirene, radionice za koju se traži “stolica više”

Likovna radionica Mala sirena, koju već 11 godina u POU Dom na žalu u Preku vodi slikarica Irena Rančić, izložbom ovogodišnjih radova završila je još jednu uspješnu sezonu.

-Tradicionalno, za roditelje, bake, djedove i prijatelje na kraju sezone organiziramo izložbu na kojoj pokažemo što smo naučili, radili i kako smo napredovali u likovnom izričaju. Svi, naravno, radove mogu ponijeti kući, a prilika je to i da u neformalnom druženju dogovorimo planove za novi ciklus radionica, govori voditeljica Irena Rančić.

Dosad je radionicu pohađalo 70-ak djevojčica i dječaka iz svih mjesta na otoku Ugljanu, neki redovito dolaze od prvoga dana, a ljeti se uvijek traži “stolica više” jer se malim otočanima žele pridružiti i djeca koja se u Preku zateknu na ljetovanju.

-U ovoj sezoni radionicu je pohađalo 11 djece. Bilo je puno kreativnih tema, dobrih radova, a prošli smo i mnoge tehnike slikanja. Sve u svemu, radionica je bila uspješna i nastavljamo od jeseni istim ritmom i tempom jer imamo djecu koja vole crtati, ističe Irena i najavljuje održavanje po dvije radionice u dvije grupe u srpnju i u kolovozu.