Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Maketa Olivera Telca budućeg LIOQA Resorta izložena na Expo sajmu u Opatiji

Velika maketa budućeg LIOQA Resorta koji se gradi u Guduću, izložena proteklog vikenda na Adriatic Expo sajmu u Opatiji, autorsko je djelo poznatoga maketara Olivera Telca iz Sutomišćice.

Maketu dimenzija 180 x 170 cm u mjerilu 1:135 naručio je slovački investitor LIOQA Resorta Sitno Holding Real Estate, a Telac ju je izrađivao punih osam mjeseci.

-Riječ je o vrlo zahtjevnoj maketi, s puno sitnih detalja, u kojoj su korišteni različiti materijali – plastika drvo, cement, kit… a more je napravljeno od epoksilne smola. Travu, modele minijaturnih ljudi i još neke sitnice nabavio sam u Berlinu, a sve ostalo je ručni rad, objašnjava Telac i ističe da mu je od velike pomoći bila slikarica Irena Sikirić-Rančić iz Preka, koja je odradila likovni dio posla uključujući korekciju stabala, živice i cjelokupni zeleni okoliš te još mnogo popratnih detalja koji krase maketu.

Napominje i da su mu često pomagala djeca iz Sutomišćice, njih desetak koji pohađaju satove kreativne radionice.

-Oni su napravili više od 60 stabala, odnosno pripremu prije završne korekcije koju je potom “amenovala” Irena. Sve u svemu, na maketi je u različitim intervalima radilo oko 15 osoba, kaže.

Maketa, koja vjerno prikazuje budući LIOQA Resort, izložena je na Adriatic Expou u Opatiji, prvom specijaliziranom sajmu nekretnina, koji je okupio vodeće hrvatske agencije, projektante i investitore.

LIOQA Resort je boutique privatno naselje s pet zvjezdica koji se sastoji od 21 luksuzne vile smještene uz plažu te  privatnom marinom. Naselje je projektirao poznati španjolski arhitekt Carlos Lamas, koji potpisuje mnoge moderne vile smještene u svjetskim destinacijama – od Marbelle u Španjolskoj do obala Južne Amerike.

Vile imaju panoramski pogled na more, infinity bazene, vrhunski dizajniran interijer s rješenjima za pametne kuće i mogućnost odabira vlastite spa zone ili kina.

Radovi na zapadnoj strani Ugljana, blizu naselja Guduće, počeli su početkom ove godine, a kako su nam priopćili iz uprave LIOQA Resorta, boutique privatna naselja predstavljaju novi način života, opuštanja i ulaganja za pojedince koji traže ekskluzivnost, potpunu privatnost i sigurnost.

Naselje ima jugozapadnu orijentaciju i prostire se na četiri hektara, projekt je na zahtjevnom tržištu ekskluzivnih nekretnina dosad izazvao velik interes, a budući vlasnici imaju mogućnost ulaska u sustav iznajmljivanja Sitno Holdinga i prodajnog partnera, tvrtke Colliers. Primjenjivanje takvog sustava znači da će vila biti dostupna za najam, a vlasnici biraju koji tjedni se mogu rezervirati za goste. Svime će upravljati operater turističkog naselja koji će vlasnicima osigurati dodatni prihod kada ne koriste vilu.

Grade se četiri vrste vila, koje se razlikuju po broju spavaćih soba (4 do 5) s veličinama parcela od 787 do 1782 četvornih metara. Svaka je vila opremljena prema kategorizaciji za pet zvjezdica, a vlasnici mogu odabrati standardni paket ili ekskluzivni dizajn interijera Marisse Gallo.

Prema najavama iz Sitno Holdinga, projekt će biti gotov do kraja 2023. godine, investicija je teška 34,5 milijuna eura, glavni izvođač radova je Strabag, a u planu je zapošljavanje 22 ljudi, i to izravno u naselju, te još 20 radnika  preko vanjskih dobavljača.