Na prestižnom natjecanju u New Yorku ulje Vojka Škopića osvojilo srebro

Na prestižnom natjecanju u New Yorku ulje Vojka Škopića osvojilo srebro

Na prestižnom svjetskom natjecanju maslinovih ulja, koje se svake godine održava u New Yorku, čak 12 hrvatskih ulja osvojilo je zlatnu medalju.

Srebrnu medalju dobilo je 15 ulja, a među njima i višesortno ulje Vojka Škopića iz Ugljana, kojemu je ovo veliko priznanje prvi, kako kaže, test na zahtjevnom svjetskom tržištu.

-Za svoje ulje, mješavinu četiriju sorti maslina – lastovke, levatinke, picholine i itrane – već sam nagrađen i zlatom i srebrom u Hrvatskoj, a sada je potvrda kvalitete došla s najprestižnijeg i najpoznatijeg svjetskog natjecanja, zbog čega sam i ponosan i zadovoljan i sretan, komentirao je Škopić.

Analizirano je više od tisuću uzoraka iz 28 zemalja, a iz Hrvatske ih je stiglo čak 110. Ulja je ocjenjivao sudački panel sastavljen od 24 stručnjaka.

Svjetsko natjecanje za maslinovo ulje NYIOOC u New Yorku najveće je i najprestižnije svjetsko natjecanje u kvaliteti maslinovog ulja. Godišnji popis dobitnika nagrada smatra se autoritativnim vodičem za najbolja ekstra djevičanska maslinova ulja u godini. Na natjecanje je stiglo 1174 uzoraka maslinovog ulja iz Italije, Španjolske, Grčke, Maroka, Turske, Novog Zelanda, Japana, SAD-a, Izraela, Tunisa, Kine, Francuske, Portugala, Cipra, Libanona te iz dvadesetak uljara iz Hrvatske.

Rezultati su objavljeni 27. travnja, a možete ih pogledati OVDJE