Otvoren sedmi foto-natječaj „Volim svoju županiju“

Otvoren sedmi foto-natječaj „Volim svoju županiju“

Hrvatska zajednica županija sedmu godinu zaredom pokreće foto-natječaj „Volim svoju županiju“, kojemu je cilj promocija posebnosti hrvatskih županija.

Natječaj će trajati od 1. do 15. svibnja, a fotografije se prijavljuju putem aplikacije.

Pozivaju se svi ljubitelji fotografije, amateri i profesionalci, da sudjeluju u natječaju i formiranju jedinstvene putujuće izložbe fotografija iz svih hrvatskih županija.

Fotografije koje ulaze u postav putujuće izložbe bira stručni žiri na čijem je čelu hrvatska profesionalna fotografkinja svjetska glasa Mare Milin, a uz nju su i predstavnici županija – Davor Pavić iz Splitsko-dalmatinske, Petra Vadlja iz Međimurske i Franca Moscarda iz Istarske županije.

Osim najboljih prema mišljenju stručnog žirija, bit će nagrađena i fotografija s najvećim brojem osvojenih glasova (likeova) unutar aplikacije. Za glasovanje je potrebna prijava putem društvenih mreža. Ovogodišnja novost je da se fotografije snimljene dronom boduju u svojoj kategoriji, a najbolja će se također nagraditi. Glavne nagrade su GoPro Hero 10 sportske digitalne kamere.

Galeriju najboljih fotografija 2021. pronađite na poveznici

Natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016. godine, ponajprije zbog promocije posebnosti svih hrvatskih županija. Svake godine stručni žiri odabire najbolje fotografije iz svih županija koje ulaze u postav putujuće izložbe.

Izložbe su dosad otvorene u mnogim gradovima – od Vukovara do Pule, Zadra i Dubrovnika, građani su imali priliku vidjeti ovu jedinstvenu izložbu. Svake godine, nakon otvaranja posljednje izložbe, cijeli postav donira se jednoj ustanovi na čijim zidovima nastavlja pričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva.