Tri kreativne uskrsne radionice za sve generacije

Tri kreativne uskrsne radionice za sve generacije

Uoči Uskrsa, POU Dom na žalu i Općina Preko organizirat će tri kreativne radionice tematski posvećene tome najvećem kršćanskom blagdanu.

Radionice će održati u četvrtak, 7. travnja, u 17 sati u velikoj dvorani Doma na žalu, a vodit će ih slikarica Irena Rančić, Udruga žena Luzor i Morana Rogić Vihar iz zadarske Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ.

Na radionicu su dobrodošli svi – djeca i odrasli, koji će imati priliku uključiti se u izradu uskrsnih ukrasa (Irena Rančić), okušati se u tradicionalnom pletenju maslinovih grančica (Udruga žena Luzor) i popularnoj tehnici  dekoriranja decoupage (Morana Rogić Vihar).

POU Dom na žalu i Općina Preko osigurali su sav materijal za izradu uskrsnih ukrasa, a oni koji se žele okušati u dekoriranju decoupage tehnikom mogu za oslikavanje donijeti neki svoj predmet.

Sve što se izradi na radionici – sudionici mogu ponijeti kući!

Decoupage tehnika uključuje izrezivanje motiva i njihovo lijepljenje na različite predmete. Polaznici će na radionici naučiti kako od dekorativnih salveta, uz malo mašte, mogu od starih, odbačenih stvari i drvenih materijala dobiti prekrasne, unikatne predmete koje mogu sačuvati, darovati i pretočiti ovu tehniku u stalan ili povremeni hobi.

Kreativna radionica decoupage tehnike organizira se u sklopu projekta „Uključi se knjigom“ čiji je nositelj Gradska knjižnica Zadar s partnerima – općinama Preko, Galovac, Poličnik, Gradom Ninom i Udrugom HVIDR-a Zadar.

Svoje sudjelovanje možete prijaviti na e-mail: eu.fondovi@preko.hr ili na mobitel 099/7647-360.

Ilustracija udrugaleptirici.hr