Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

UKLJUČI SE KNJIGOM U Preku održan prvi Klub čitatelja

U sklopu projekta „Uključi se knjigom“, čiji je nositelj Gradska knjižnica Zadar s partnerima – općinama Preko, Galovac, Poličnik, Grad Nin i Udruga HVIDR-a Zadar, u Preku je u petak, 4. ožujka, održan prvi Klub čitatelja.

Klubom moderira Karmela Jelčić, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti, a u POU Dom na žalu okupilo se 11 ljubitelja čitanja i knjiga svih generacija.

Tema susreta bila je pjesma “Ruka u koprivama” hrvatske pjesnikinje i dramatičarke Monike Herceg. Sudionici su u neformalnom razgovoru iznosili mišljenje o pročitanome tekstu i dojmovima, a kako je naglasila moderatorica, važno je da u razgovorima o nekome književnom djelu svatko ima pravo izreći svoje mišljenje, svako će se mišljenje uvažiti te da nema pogrešnih odgovora.

U Klubu čitatelja stječu se nova poznanstva, obogaćuje rječnik i njeguje navika čitanja, sudionici će se sastajati jednom mjesečno, a broj nije ograničen, što znači da se novi članovi mogu priključiti već sljedeći put, početkom travnja (o točnom terminu naknadno ćemo izvijestiti).

“Domaća zadaća” za sljedeći Klub čitatelja je roman Frane Herende “1202”, koji govori o križarskoj opsadi Zadra 1202. godine.

Roman “1202” može se posuditi u Gradskoj knjižnici Zadar ili u Bibliobusu, a raspored dolaska na naš otok provjerite na LINKU.