Tkon: Uz Škarping, vraća se i Sajam otočnih proizvoda!

Tkon: Uz Škarping, vraća se i Sajam otočnih proizvoda!

U sklopu Škrapinga, u Tkonu će se 12. ožujka održati i 11. Sajam otočnih proizvoda.

Sudionici će moći izložiti svoje proizvode u izložbenom prostoru na Mulu već u petak, 11. ožujka od 17 do 20 sati, a u sutradan, 12. ožujka, održat će se cjelodnevni program i sajam će za posjetitelje biti otvoren od 8 do 20 sati.

Cilj organizacije sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod, a i utrka Škraping od 2010. godine nosi oznaku HOP kao nematerijalni proizvod.

Na Sajmu otočnih proizvoda nastupiti će više od 40 otočnih izlagača, među kojima su i nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod.

Rok za prijavu na sajam je 21.  veljače, a ispunjenu prijavnicu potrebno je ispuniti i poslati na email: sajam-skraping@tkon.hr

Iznos kotizacije za sajam je 70 kuna po izlagaču. Kotizacija uključuje zajedničku večeru za izlagače te troškove logistike. Kotizacija se uplaćuje na IBAN račun “TZO Tkon“, HR0224070001100570747 s pozivom na broj (vaš OIB), opis plaćanja: nastup na sajmu + vaše ime i prezime. Rok za plaćanje kotizacije je 21. veljače, što je ujedno i potvrda za sudjelovanje na sajmu.

Ako netko planira iskoristiti prijavnice i već uplaćene donacije od 2020. godine (za one koji su se tada prijavili), neka ih pošalje na email: sajam-skraping@tkon.hr te kratku potvrdu da ih želi iskoristiti za sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu.

U subotu, 12. ožujka, za izlagače će biti organiziran ručak u restoranu „Sovinje“, po promotivnoj cijeni od 25 kuna po osobi, te zajednička večera u restoranu „Đardin“ u 20 sati, kada će se održati i svečana dodjela zahvalnica svim sudionicima sajma.

Smještaj je organiziran na području Tkona, a cijena smještaja je 100 kuna po osobi za noćenje. Link zasmještaj: http://www.skraping.hr/hr/informacije-smjestaj/

Sudionicima se preporučuje dolazak u Tkon u petak, 11. ožujka radi izbjegavanja gužve i uređenja mjesta na štandu.

Informacije o trajektnim linijama Biograd – Tkon na mrežnoj stranici Jadrolinije

Obrazac za sudjelovanje na 11. Sajmu otočnih proizvoda može se preuzeti na LINKU

Sajam organiziraju Turistička zajednica Općine Tkon i Općina Tkon, a pokrovitelji su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU te Klaster Hrvatski otočni proizvod.