Prva radionica u sklopu projekta “Uključi se knjigom”

Prva radionica u sklopu projekta “Uključi se knjigom”

U sklopu projekta „Uključi se knjigom“, čiji je nositelj Gradska knjižnica Zadar, a jedan od partnera Općina Preko, u POU Dom na žalu u Preku 7. veljače održat će se prva radionica.

Cilj je projekta osnažiti osobe s invaliditetom za socijalno uključivanje kroz kulturne sadržaje te razviti i unaprijediti sustav knjižnice na kotačima namijenjen osobama s invaliditetom.

Partneri u projektu su općine Preko, Galovac, Poličnik, Grad Nin i Udruga HVIDR-a Zadar. Provedbom projekta osigurat će se novo vozilo te proširiti usluge za korisnike Gradske knjižnice Zadar koji posjećuju bibliobusna stajališta s naglaskom na posebno osjetljive skupine korisnika – osobe s invaliditetom na području urbane aglomeracije Zadar.

Jedna od predviđenih aktivnosti u sklopu projekta su radionice za osnaživanje osoba s invaliditetom koje će voditi Irena Knežević, psiholog.

Teme koje će se obraditi na radionicama su:
– efikasno slušanje
– efikasno govorenje
– samopoštovanje
– asertivno ponašanje
– tehnologija i osobe s invaliditetom
– osobe s invaliditetom danas

Općina Preko i POU Dom na žalu pozivaju zainteresirane da se pridruže i sudjeluju na prvoj radionici koja će se održati 7. veljače u POU Dom na žalu u 9.30 sati. Predviđeno trajanje radionice je dva sata.

Dolazak na radionicu može se prijaviti na e-mail: eu.projekti@preko.hr ili na mobitel 098/950-9527.

Projekt “Uključi se knjigom” financira se iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske kao upravljačko tijelo u postupku odabira projekta u okviru otvorenog trajnog Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar sedam urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb”, dodijelilo je  bespovratno 2,703.360 kuna za projekt „Uključi se knjigom“. Bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna RH (15%) te iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Fotografija Ed Robertson/unsplash.com