Završna konferencija projekta „Otočka žena“

Završna konferencija projekta „Otočka žena“

U četvrtak, 27. siječnja 2022. godine, u 10 sati, u Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu u Preku, održat će se završna konferencija projekta „Otočka žena“.

Za projekt „Otočka žena“ Općini Preko odobreno je 464.300 kuna te se financira u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“.

U sklopu projekta zaposleno je pet žena na razdoblje od 12 mjeseci te im je pruženo certificirano obrazovanje za zanimanje gerontodomaćice, čime su postale kompetentnije na tržištu rada. Projektom se osnažio radni potencijal teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici te su one prestale biti pripadnice ranjivih skupina, a samim time omogućen im je kvalitetniji nastavak života na otoku. Osim navedenog, kroz projekt se uklonila potreba za institucionalizacijom 30 starijih osoba s područja Općine Preko jer su im novozaposlene žene godinu dana pružale potrebnu pomoć u vlastitom domu.

Nositelj projekta je Općina Preko, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar i Centar za socijalnu skrb Zadar. Tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pruža Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra nova kroz projekt „Zadra nova za vas“ financiran iz OPKK 2014-2020.