ENDURO UGLJAN Više od 50 biciklista “lomilo” Enzovu stazu!

ENDURO UGLJAN Više od 50 biciklista “lomilo” Enzovu stazu!

U organizaciji BBK Macaklin Zadar, a pod pokroviteljstvom TZO Preko te uz pomoć TZO Kali i brojnih volontera, u nedjelju, 23. siječnja održana je Prva Enduro Ugljan utrka.

Na lokalitetu Glavine (iznad Preka i Kali), koji mnogi poznaju i pod imenom Brgačelj, na dvije staze natjecalo se 53 biciklista, od ukupno prijavljenih 64, i to iz Zadra, Preka, Kali, s otoka Pašmana i Raba, iz Omiša, Šibenika, Zagreba….

U kategoriji Mladi (13-15 godina), najbolji su bili Toma Vuk Boban, Vice Tršić i Jakov Ortulan, najbolje rezultate u kategoriji Junior (16-19 godina) postigli su Dominik Maganjić, Roko Kurtin i Roko Đukić, a među seniorima (20+) najbrži i najspretniji bili su Ivo Jarić, Marko Vlatković i Ivan Šuljak.

Prema riječima Ante Babina iz BBK Macaklin, natjecanje se održalo u sklopu KRŠne lige rnd. 7, koja se inače u zimskim mjesecima vozi na području Splita.

-Utrka je prvi put održana na Ugljanu, najzapadnije dosad od svih mjesta u kojima se vozila KRŠna liga, i bio je to pun pogodak jer je Ugljan kao stvoren za biciklizam, a pogotovo za ovu vrstu brdskog biciklizma, koji je vrlo zahtjevan. Odlične su staze, borova šuma, kvaliteta zemlje, baš sve se poklopilo i iznimno smo zadovoljni. Naravno, i u ovoj su priči ključni bili ljudi, od zaljubljenika u brdski biciklizam preko volontera do ljudi u turističkim zajednicama Preka i Kali. Zadovoljni smo i zato što je sve bilo odlično organizirano, nije se dogodila nikakva nesreća, što je često u ekstremnim sportovima. Uglavnom, nadamo se da će Ugljan iskoristiti svoj biciklistički potencijal, a ovakve utrke samo su dodatni plus u popularizaciji toga sporta, dodao je Babin.

Cijelim događajem zadovoljan je i Ivan Košta, direktor TZO Preko, koja je pružila tehničku i organizacijsku potporu.

-Ponosni smo što smo sudjelovali u organizacije ovakvog događaja, a posebno želim pohvaliti entuzijasta za outdoor sportove Enza Marcelića iz Preka, koji već godinama vrijedno radi na osmišljavanju i izradi enduro downhill staze na Glavini, koja je među biciklistima postala poznata kao Enzova staza. Tu je i Marko Vlatković, koji radio stazu Brga, na kojoj se vozila druga utrka, i na Pelegrinu. Staza na Glavini ucrtana je i na novoj outdoor karti kao i na novoj aplikaciji Avantura otok, koja će uskoro biti dostupna korisnicima, najavljuje Košta.

Napominje kako je Enduro Ugljan utrka pokazala koliko naš otok ima potencijala za outdoor sportove, a klimatski je povoljan i neusporediv s drugim područjima.

-Utrka se održala u sredini siječnja po izvanredno ugodnom sunčanom i suhom vremenu. Vjerujemo da će uskoro biti još mnogo ovakvih i sličnih natjecanja i događanja, zaključuje Košta.

Sve rezultate možete pogledati na LINKU, a kako je bilo na Enduro Ugljan utrci u velikoj FOTOGALERIJI.

Fotografije Filip Brala, Jakov Kačan, Vijeko Fantina i TZO Preko