ZADARSKA ŽUPANIJA Počinje upis djece u prvi razred osnovne škole

ZADARSKA ŽUPANIJA Počinje upis djece u prvi razred osnovne škole

Zadarska županija objavila je plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku 2022./2023. godinu, koji će se provoditi od 31. siječnja do 04. veljače 2022. godine.

U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. na području Zadarske županije upisuju se djeca koja imaju prebivalište, odnosno prijavljeno boravište na području Zadarske županije, i to djeca koja do 1. travnja 2022. godine imaju navršenih šest godina života. Upisati se mogu i mlađa djeca ako to na zahtjev roditelja ili skrbnika i na prijedlog stručnog povjerenstva odobri županijski upravni odjel te djeca kojoj je lani odgođen upis.

Prijava djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. provodit će se od 31. siječnja do 4. veljače 2022. godine, sukladno Mreži osnovnih škola, odnosno upisnom području.

Dijete kojemu je zbog teškog oštećenja zdravlja onemogućeno redovito školovanje ili koje ima višestruke teškoće, može se privremeno osloboditi od upisa u prvi razred osnovne škole, za što je potrebno podnijeti poseban zahtjev.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece provodi se u školi kojoj dijete pripada prema upisnom području od 31. ožujka do 15. lipnja 2022. godine. Upisi djece u prvi razred obavit će se u vremenu koje svaka škola sama odredi, a nakon završenog kompletnog postupka psihofizičkog testiranja djece, i to do 30. lipnja 2022. godine.

Opširnije na mrežnoj stranici Zadarske županije.