Seniori Sv. Mihovila jesenski dio prvenstva završili na 12. mjestu

Seniori Sv. Mihovila jesenski dio prvenstva završili na 12. mjestu

Nogometaši Svetog Mihovila prvi dio natjecanja u 1. Županijskoj ligi završili su na 12. mjestu od 14 momčadi, uz 11 osvojenih bodova.

Podsjećamo, nakon dugih 12 godina NŠK Sv. Mihovil je krajem kolovoza ušao u najviši rang županijskog nogometa pobjedivši u kvalifikacijama za 1. ŽNL momčad Zemunika s 2-1.

U 11 osvojenih bodova, ugrađene su pobjede protiv Abecede, Velebita iz Benkovca i Zlatne luke te dva remija s Novom Zorom i Škabrnjom.

Poraze su otočni nogometaši upisali protiv Sabunjara, Arbanasa, Dalmatinca, Bibinja, Pakoštana, Dragovoljca, Hajduka (P) i Polače.

– Ne možemo biti zadovoljni jesenskim dijelom natjecanja, ali s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo ostvareni učinak je realan. Prije svega tu mislim na činjenicu da smo, zbog nedostatka širine na našem igralištu u Sutomišćici, prisljeni igrati domaće utakmice na igralištu Bagata u Zadru. Od Nogometnog saveza Zadarske županije dobili smo dozvolu igranja van svog sjedišta uvjetno godinu dana, što znači da ukoliko ne pokrenemo izgradnju novog igrališta u spomenutom roku, bit ćemo izbačeni u 2. Županijsku ligu bez obzira na ostvareni plasman – istakno je predsjednik NŠK Sv. Mihovil Krešimir Jaklin, uz napomenu da se u razgovoru s predstavnicima otočnih općina radi na pronalasku rješenja za spomenuti problem.

U otočnom klubu su svjesni da će se u drugom dijelu prvenstva najvjerojatnije boriti za ostanak među županijskim prvoligašima.

– Spremni smo na to, ali se nadamo da ćemo se pojačati u sljedećem prijelaznom roku iako smo tu uvelike limitirani, jer se zna da za nas mogu igrati samo igrači koji imaju veze s našim otocima. To je naše pravilo od kojega ne namjeravamo odstupiti. Ova liga je puno kvalitetnija od 2. ŽNL i ako se ne uđe potpuno spreman vrlo je teško konkurirati iskusnijim sastavima. Bez obzira na samo 11 osvojenih bodova mi smo pokazali da smo zasluženo u 1.ŽNL i da se možemo nositi sa svima – poručuje Jaklin te dodaje da su sa svim momčadima igrali neizvjesne utakmice izuzev Sabunjara koji ih je pobijedio sa 6-0.

– Vodili smo u dosta utakmica u kojima smo poraženi što pokazuje da ipak nismo bili dovoljno fizički spremni i na tome moramo poraditi na zimskim pripremama. Svakako treba spomenuti da smo jedan od 3-4 kluba u ligi kojima igrači igraju potpuno besplatno te se nadamo kako ćemo i to u skorije vrijeme promijeniti. Naime, iznimno je teško očekivati od igrača da budu prisutni na svakom treningu i utakmici, a za to ne dobivaju nikakvu naknadu. No, sve u svemu, optimisti smo na svim poljima te vjerujemo da ćemo i sljedeće sezone igrati 1. ŽNL, a uskoro i pred našim navijačima – zaključuje Jaklin.