Procijepljenost najniža u Tkonu, najviša u općinama Sali, Kukljica i Preko

Procijepljenost najniža u Tkonu, najviša u općinama Sali, Kukljica i Preko

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio je prostornu vizualizaciju procijepljenosti u Republici Hrvatskoj prema prebivalištu osoba (gradovi i općine) u odnosu na ukupno stanovništvo te prema dobnim skupinama na nacionalnoj razini, razini regija i razini županija, odnosno Grada Zagreba.

U Zadarskoj županiji udio cijepljenih ni u jednom dijelu nije niži od 20 posto. Procijepljenost manju od 30 posto bilježe Bibinje (samo 20,76 %), Obrovac, Stankovci, Poličnik, Galovac, Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Škabrnja, Sukošan i Polača. U Zadaru je 35,42 posto cijepljenih.

Procijepljenost je najviša na Dugom otoku, u Općini Sali – 64.3% onih koji su primili obje doze cjepiva.

Što se ostalih otočnih općina u zadarskom arhipelagu tiče, najmanju procijepljenost ima Tkon – 24,84 posto, pa Vrgada, koja administrativno pripada Općini Pakoštane, – 27,88, slijedi Vir sa 36,14%, a na otocima koji administrativno pripadaju Gradu Zadru procijepljenost je 35,42 posto.

U Općini Pašman je onih koji su primili obje doze cjepiva 41,56%, na otoku Pagu 44,33%, u Kalima 49,73%, a svijetlo zelenom bojom označene su općine Preko – 50,49% i Kukljica – 54,44 posto.

Kartu procijepljenosti može otvoriti OVDJE.