Ugljan – otok koji oduševljava starim maslinicima, idiličnim uvalama i slikovitim ribarskim lučicama

Ugljan – otok koji oduševljava starim maslinicima, idiličnim uvalama i slikovitim ribarskim lučicama

Vrlo često portali koji se bavi turizmom i popratnim djelatnostima o zadarskim otocima pišu u superlativima ističući uvijek kako se po dostupnosti, atraktivnosti i ljepoti izdvaja Ugljan.

Jednu od posljednjih priča (preporuka) objavio je portal putnikofer.hr, a autor teksta Ivan Fratrić navodi da se u “neposrednoj blizini Zadra nalazi prekrasan akvatorij koji obuhvaća brojne otoke, plaže i prekrasne uvale koje će rijetko koga ostaviti ravnodušnim. Jedan od njegovih najslikovitijih dijelova zasigurno je Ugljan, otok koji nudi pregršt opcija za cjelovito iskustvo odmora – od izleta u kojima ćete doći u doticaj s bogatom prošlosti, velikog broja divnih plaža koje će vas očarati svojom ljepotom pa sve do raznolike gastronomske ponude i jedinstvenog ugođaja Mediterana. Zakoračite u čaroban svijet otočnog života i saznajte što sve vidjeti na Ugljanu!”.

Putopisni prikaz našega otoka vraća nas u rimsko doba i početke maslinarstva, potom se predstavljaju osobitosti svakoga mjesta te preporučuju najatraktivnije plaže,  gastro-destinacije i nautičke luke.

Cijeli tekst “začinjen” je i odličnim fotografijama, a pročitati ga možete na sljedećem LINKU