Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Ekipa Guduće prvi put osvojila Turnir u boćanju za žene

Ekipa Guduće pobijedila je na ovogodišnjem Turniru u boćanju za žene ŠUG KUP 2021. u Ugljanu.

Nakon trećeg mjesta osvojenog 2018. godine te drugog mjesta na turnirima 2019. i 2020., ovoga ljeta ekipa Guduće zasluženo je podigla pobjednički pehar – do prvoga su mjesta došle neporažene! Nina Celent-Ćuća, Danijela Ćuća, Ingrid Švorinić i Irena Kovačić ostvarile su četiri pobjede i tri puta remizirale.

Osvojenim pobjedničkim peharom ženska ekipa Guduće priključila se tako muškim kolegama svoga mjesta koji su tri puta u posljednje četiri godine slavili na Turniru u boćanju za muškarce.

Drugo mjesto zauzelo je Selo, a trećeplasirana je ekipa Varoši, koja je u neizvjesnoj utakmici za treće mjesto pobijedila Čeprljandu. Prošlogodišnje pobjednice, ekipa Điran Muline, koje su do danas osvojile ukupno deset turnira i tako dominirale ženskim boćanjem u Ugljanu, ove su godine igrale u pomlađenom sastavu te nisu uspjele izboriti svoje mjesto u polufinalnim utakmicama.

Za Selo su igrale Karmen Tomić, Gordana Torbarina, Zdenka Šarović, Marica Kovačić i Sjajna Koubek, a za Varoš Jasminka Luštica, Sanja Alavanja, Nikolina Jukić, Marina Strihić i Katarina Mekelenić.

-Ovoljetni Turnir za žene igrao se od 16. do 23. kolovoza na boćalištu iza Pizzerije Azur u središtu Ugljana u organizaciji Turističke zajednice mjesta Ugljan, a sudjelovalo je šest ekipa – Čeprljanda, Điran 2, Điran Muline, Guduće, Selo i Varoš. Turnir, koji se održava od 2005. godine, vrlo je popularan među mještanima i gostima te redovito privlači mnogobrojnu publiku koja uživa u ženskom boćanju, ističe direktorica ureda TZM Ugljan Marina Belić Telac i najavljuje da Turnir u boćanju za muškarce ŠUG KUP 2021. počinje u srijedu, 25. kolovoza.

Fotografije Maja Dešpoja