Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

U središtu Malog Lukorana srušio se golemi bor – mještani u šoku!

Samo pukom srećom nitko nije stradao! Najčešći je komentar nakon što se u četvrtak navečer oko 21.45 u središtu Malog Lukorana srušio višemetarski bor.

-Na igralištu, tik do bora, bilo je još roditelja s djecom, a automobil koji je upravo skrenuo u ulicu na koju je pao bor u posljednji je tren stao jer se čulo pucanje i lomljenje grana, prepričavaju očevici sinoćnjeg događaja.

Bor je u Parku Petra Preradovića, koji je u vlasništvu društva Bure Trgovina i nitko ga, svjedoče mještani, ne održava. Strahuju da bi se nešto slično moglo ponoviti jer je uz cestu i pokraj lokalne trgovine još nekoliko takvih gorostasa koji su se opasno nagnuli prema ulici i dječjem igralištu.

-Iako je park u privatnom vlasništvu i naše komunalno poduzeće nema obavezu održavati ga, mi ćemo ukloniti bor i upozoriti vlasnika jer se takve površine moraju redovito čistiti i održavati, komentirao je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Istu večer na teren su izašli pripadnici DVD-a Preko, uklonili većinu grana i oslobodili prilaz deblu, a ujutro su ga uklonili radnici općinske tvrtke Obala i parkovi.