Kup otoka: Banj i Kali u finalu

Kup otoka: Banj i Kali u finalu

Nogometaši Banja i Kali igrat će u finalu ovogodišnjeg izdanja Kupa otoka, turnira mjesta s otoka Ugljana i Pašmana.

U ogledima igranim u Sutomišćici branitelji naslova, igrači Banja do finala su došli pobjedom protiv Preka 4-2, dok su Kaljani, pobjednici iz 2019. godine susret za zlato izborili pobjedom protiv Lukorana 5-1.

Banj je, lakše od očekivanog došao do pobjede protiv Preka. Sve je krenulo po njihovom željama već od prve minute kada je zabio Mario Pedišić. Isti igrač je povećao prednost svoje momčadi već u 16. minuti, a Banj preko Tonija Juravića u 39. minuti dolazi do uvjerljive prednosti 3-0.

Iako se činilo da će utakmica biti zaključena bez većih neizvjesnosti, uporni Prečani se ne predaju pa u 44. minuti preko Nike Dundovića smanjuju na 3-1. U drugom poluvremenu Preko je zaigralo znatno otvorenje, no Mario Pedišić u 59. zabija svoj treći pogodak i rješava pitanje pobjednika. Prečani su zgoditkom Josipa Marcelića u 70. smanjili na 4-2 no do kraja nisu imali snage za preokret.

U drugom polufinalu, Kaljani su teže nego li to završni rezultat pokazuje svladali momčad Lukorana. Lukoranci su odlično otvorili susret i poveli preko Roka Rančiča u 19. minuti, ali su do poluvremena Kaljani izjednačili preko Frane Vidova.

Kvaliteta Kaljana dolazi do izražaja u drugom poluvremenu, a posebice samoj završnici dvoboja kada u potpunosti preuzimaju inicijativu te pogotcima Markija Gobina (’75.- 11 m), Bože Ricova (’80.), Frane Vidova (’82.), i Tima Wissea (’87. – 11 metara) dolaze do sigurne i uvjerljive pobjede.

Finale i utakmica za treće mjesto igrat će se u subotu, 14. kolovoza, s početkom u 19 i 21 sat.

Foto: Luka Deković