Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

ŠUG plakati Brankice Goja već su desetljeće simbol ljetovanja na Ugljanu

Novom izložbom „ŠUG plakati jednog desetljeća i Ugljanske beštije“ Galerija Baul u Ugljanu vratit će nas u ne tako davnu prošlost.

-Izložbu potpisuje Brankica Goja, autorica loga Turističke zajednice mjesta Ugljan te dizajnerica majica za ŠUG, koje su iz godine u godinu postajale simbol ljetovanja na Ugljanu, a time i svojevrstan ambasador Ugljana u svijetu. Ovoga ljeta obilježit ćemo desetljeće tiskanja majica izložbom plakata svih ilustracija po godinama, a svi zainteresirani moći će uokviriti svoj Ugljan gdje god bili, da se uvijek vrate, najavljuje izložbu koja se može razgledati od 2. do 29. kolovoza Marina Belić-Telac, direktorica TZM Ugljan.

Brankica Goja grafička je dizajnerica, ilustratorica i spisateljica nekoliko dječjih slikovnica, slikarica i svestrana umjetnica. Rođena 1976. godine u Rijeci, a korijenima je vezana za otok Ugljan.

Prema vlastitim riječima, motivaciju crpi u tome da ni od čega napravi nešto. Izražava se kroz izradu slika, slikovnica, nakita, skulptura i svih vrsta umjetnosti.

Osobito je zanima izrada umjetnina od naplavina, kamenja i ostalih ekološki prenamijenjenih materijala koje pronalazi na obalama mora kako bi ispričala do kraja njihovu nedovršenu priču i podarila im novi život.

U većini slučajeva to su naplavine upravo s otoka Ugljana, koji je njezino utočište i inspiracija. Svaki predmet je pomno i ručno izrađen obradom drva uz minimalnu intervenciju. More je odlučilo izbaciti baš tu naplavinu na njezinu obalu ne bi li je našla i dovršila ono što je more željelo reći.

Ako poželite i vi u svoj dom donijeti dio morske obale, znajte da nema originalnijeg dara ni autohtonije priče od one s potpisom Made by Breneleski!!!