Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Plesno-dramska radionica Udruge Tim uprizorila “životopis” bure

Korak dalje u plesnom izričaju dočarala je ovoga ljeta nova radionica Udruge Tim. Spajajući naizgled nemoguće, kad je riječ o plesu početnika u dobi od četiri do 12 godina, plesno-dramska radionica uprizorila je stihovanu priču istarskoga pjesnika, književnika i novinara Danijela Načinovića “Bura”.

Adaptaciju “životopisa” bure napravila je Vesna Dunatov, a u plesno-dramskoj radionici sudjelovalo je 16 djevojčica i dječaka i četvero glumaca. Plesni dio radionice vodila je Bernarda Klarin, a s glumcima je radila i vježbala Vesna Dunatov, koja i inače vodi dramske radionice.

Završni nastup “Bure” održao se, doduše, po jakome jugu, u nedjelju navečer u središtu Preka, a svim sudionicima radionice uručene su diplome i majice. Zbog kiše i jakoga juga nije se mogao održati party s roditeljima, ali djecu je sladoledom počastila slastičarnica Plavi Jadran.

Daniel Načinović, jedan od najistaknutijih suvremenih hrvatskih pjesnika, maštovitu priču o buri ispjevao je u čakavskom narječju, prateći život snažnoga vjetra od njegova rođenja u Senju i vjenčanja u Rijeci pa do umiranja u Trstu. U Načinovićevoj stihovanoj priči bura je zapravo personificirana i pjesnik opisuje njene avanture u gorju primorskog zaleđa, u Senju, Novom Vinodolskom i na otocima, na riječkom Korzu i u fijuku preko Kvarnera i Učke, prati je dok jaše na konju kroz tunel, kad lupa škurnicama po istarskim gradićima, juri u BMW-u preko granice, mahnita u Trstu, zamara se i konačno odlazi na počinak u more…

Sve to plesnom su koreografijom dočarali Noemi, Sara i Ante Mazić, Ema Hrabrov, Marcela Dorkin, Amelie Rančić, Barbara Marić, Janja Zelić, Klara Zelić, Marta Mokos, Petra Mrvčić, Iva i Sunčica Drožđek, Helena Košta, Nika Košta, Galla Soldan, Sara Kombura te stihovima glumci Toni Župan, Niko Višić, Jerko Hrabrov i Adrijan Mitrović.

Nova plesna radionica Udruge Tim “Dance Jungle” održat će se od 2. do 6. kolovoza u POU Dom na žalu, a prijave se primaju na broj 099 414 4841.