U POU Dom na žalu retrospektivna izložba “Otočni fotografi”

U POU Dom na žalu retrospektivna izložba “Otočni fotografi”

Na 15. izložbi “Otočni fotografi Zadarske županije” u POU Dom na žalu predstavit će se 15-ak autora koji su od 2007. godine prijavljivali radove na javnim pozivima Foto-kluba Kornat iz Kukljice.

Autor izložbe Ante Jaša, utemeljitelj Foto-kluba Kornat, izabrao je 35 retrospektivnih fotografija s naglaskom na autore koji žive i rade na području Općine Preko, ali i u drugim mjestima Ugljana i s drugih otoka u zadarskom arhipelagu te jednoga gosta s Čiova. Bit će izloženi radovi Adama Vidasa, Jasne Marcelić, Ive Markulina, Katarina Dorkina, Agneze Dorkin, Zdravka Blagdana, Dine Stanina, Boris Kačana, Andrine Luić i drugih.

Retrospektivnu izložbu “Otočni fotografi” organiziraju POU Dom na žalu i Foto-klub Kornat, otvorenje će biti u ponedjeljak, 19. srpnja, u 20 sati, a fotografije će se moći razgledati do 31. srpnja.

Izložbu “Otočni fotografi” Ante Jaša pokrenuo je 2007. godine i dosad su se otočni autori predstavili na većini zadarskih otoka, u Zadru, Zagrebu i drugim gradovima u Hrvatskoj.

Foto-klub Kornat svake godine poziva na izlaganje goste izložbe – jednog autora s otoka drugih županija i jednog autora iz drugih otočnih država.