Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

#RokOtok na Ošljaku – slijede Rivanj, Sestrunj, Iž, Rava, Dugi otok…

Dvanaest dana od početka drugog dijela edukativno-plivačkog projekta #RokOtok, Domagoj Jakopović Ribafish “uplivao” je danas u ošljačku luku.

Na najmanjem naseljenom otoku na Jadranu dočekalo ga je više od 25 djece iz Preka i Zadra te mališani koji ljeto provode na Ošljaku, ali i turisti i starosjedioci. Do 27. srpnja, kada će veliki doček Ribafishu u luci pripremiti stanovnici Preka, #RokOtok u sljedećih će 12 dana posjetiti Rivanj, Sestrunj, Zverinac, Iž, Ravu, Dugi otok i Kornat.

U sklopu ovogodišnje etape projekta #RokOtok, koja je počela 3. srpnja na Krapnju, Ribafish je preplivao više od 32 kilometara i spojio deset otoka na kojima su održane interaktivne radionice, potrage za blagom, akcije čišćenja i skupljanja smeća te edukativne igre u prirodi za djecu, mlade i njihove roditelje.

Na prvoj polovici puta, Ribafisha su pratili i poznati plivači poput Dubravka Šimenca (ambasador Hrvatske turističke zajednice), Dine Levačić (daljinska plivačica i jedina žena iz Hrvatske koja je preplivala kanal La Manche) te Antonije Buličić (daljinska plivačica i prva žena koja je prošle godine osvojila Plivački maraton Preko – Zadar).

Više informacija o projektu te o planovima, aktivnostima i drugoj etapi može se pogledati na službenoj stranici #RokOtok.

Fotografije Julija Kačan