Otvorene prijave za 49. plivački maraton Preko – Zadar!

Otvorene prijave za 49. plivački maraton Preko – Zadar!

Ususret 50. izdanju najstarijega plivačkog maratona u Hrvatskoj, koje nas očekuje sljedeće ljeto, domaćin maratona Plivački klub Zadar ove godine priprema novosti u organizaciji.

Tradicionalni, 49. po redu maraton kojim se preplivava Zadarski kanal ove je godine u Cro Cup sustavu daljinskog plivanja. To znači da će 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, startom u 9 sati s rive u Preku, uz maratonce rekreativce zaplivati i maratonci natjecatelji , registrirani pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja.

U Cro Cupu sudjeluju isključivo registrirani plivači, dok se tradicionalna utrka održava kao i dosad – u osam starosnih kategorija. Pliva se poznata ruta od 4600 metara, a staza će biti i označena plutačama. Svi rekreativci trebaju imati brodicu za pratnju, a registrirani plivači ne trebaju.

Organizatori mole ljude dobre volje koji imaju brodice (četiri broda) i mogu pomoći u pratnji domaćih plivača da se odazovu sudjelovanju na 49. maratonu Preko – Zadar (za barkarijole osiguran trošak goriva, topli obrok i majica).

Kontrolu brodica za maratona provode Lučka kapetanija, Pomorska policija, Javna vatrogasna postrojba Zadar, Marina Preko, Jedriličarski klub Uskok, HGSS, EMERGENSEA i Crveni križ. Veliku podršku i ove godine maraton ima od TZO Preko.

Iz PK Zadar pozivaju sve rekreativce i zaljubljenike u plivanje, mlade i stare, da se prijave na 49. maraton.

Sudjelovanje na natjecanju prijavljuje se dolaskom u ured Plivačkog kluba Zadar na bazenu Kolovare ili putem stranice my.raceresult.com

Prijave za sudjelovanje počele su 12. srpnja 2021., a završavaju 2. kolovoza 2021. godine u 12 sati. Svi obrasci dostupni su na stranici PK Zadar.

Pozivamo sve ZAINTERESIRANE gledatelje na bazen Kolovare gdje se najbrži očekuju poslije 9.45, a svečano proglašenje bit će u 13 sati. Unaprijed apeliramo na odgovorno ponašanje u skladu s epidemiološkim mjerama koje tada budu na snazi.

Na stranici PK Zadar objavljene su propozicije plivačkog maratona, privola za obradu podataka, izjava pratitelja  (barkarijola) te izjava roditelja/skrbnika za djecu mlađu od 18 godina. Također, podsjećamo da liječnička potvrda za rekreativce ne smije biti starija od šest mjeseci.