OPG Vojvodić s Korčule šampion Dana maslinovog ulja Ugljan!

OPG Vojvodić s Korčule šampion Dana maslinovog ulja Ugljan!

Šampion osmih Dana maslinovog ulja Ugljan je OPG Ive Vojvodića iz Blata na Korčuli!

Prema ocjeni stručnjaka iz Udruge senzorskih analitičara maslinovog ulja Olea iz Zadra, ekstradjevičansko ulje Ive Vojvodića osvojilo je najviše bodova i ponijelo šampionsku titulu. Zlatne medalje dobili su OPG Vojka Škopića iz Ugljana i OPG Marina Matešića iz Dikla, koji je zlato osvojio i prije mjesec dana na prestižnom natjecanju maslinara iz cijeloga svijeta u New Yorku.

-Na osme po redu Dane maslinovog ulja prijavilo se 12 maslinara sa 13 uzoraka ulja, a više od polovice – sedam –  ponijelo je oznaku ekstradjevičanska. Od tih sedam imamo tri zlata, dva srebra i dvije bronce, istaknula je direktorica Turističke zajednice mjesta Ugljan Marina Belić Telac, koja je uz Općinu Preko glavni organizator ove već tradicionalne maslinarske manifestacije.

Budući da šampion Ivo Vojvodić nije prisustvovao proglašenju pobjednika, medalju je u njegovo ime pruzela obiteljska prijateljica, časna sestra Leopolda, također Korčulanka, iz Samostana sv. Jeronima u Ugljanu.

Brončanu medalju osvojili su OPG Dragan Lepur (Benkovac) i Marko Višić, srebrnu OPG Lepur Grgo (Benkovac) i Nikša Ivanac iz Ugljana. Zahvalnice za sudjelovanje na manifestaciji dobili su Vladimir Cicero iz Zadra, Njegoslav Alavanja iz Ugljana i Igor Kabić iz Zagreba, a diplome za djevičanska ulja OPG Vojko Štrmelj i OPG Mirko Bacalja, oba iz Ugljana.

U sklopu Dana maslinovog ulja, koji se prošle godine nisu održali zbog epidemije izazvane koronavirusom, na ugljanskoj je rivi organiziran i Sajam otočnih proizvoda, na kojemu se okupilo desetak izlagača s Ugljana, Pašmana i Dugog otoka, a u Galeriji Baul otvorena je izložba slika Tanje Celent Alebić.

Sudionike i goste pozdravio je i načelnik Općine Preko Jure Brižić, koji je svima zaželio bolju i maslinarsku i turističku godinu nego što je bila prethodna, ali i upozorio da se svi moramo pridržavati propisanih epidemioloških mjera jer je koronavirus i dalje među nama, a suzbiti ga možemo jedino cijepljenjem.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Udruga Điran i Basket klapa otoka Ugljana, a domjenak je pripremila pripremila Konoba Ugljan.

Kako je bilo na Danima maslinovog ulja i tko je sve nagrađen, pogledajte u FOTOGALERIJI.